EVDM EHBO en BHV
HomeOver EVDM EHBO en BHVOpleidingenInschrijvenAgendaBedrijfsgegevens/ContactAlgemene leveringsvoorwaardenPrivacy wetgeving
Verbandleer en kleine ongevallen
EHBO
Herhaling EHBO
BedrijfsHulpVerlening (BHV)
Herhaling BedrijfsHulpVerlening (BHV)
Eerste Hulp Aan Kinderen
Herhaling Eerste Hulp Aan Kinderen
LEH
Verbandleer en kleine ongevallen
Eerste hulp bij sportongevallen
Reanimatie
AED bediener
Brandje blussen

Tijdens de cursus Verbandleer en Kleine Ongevallen leert u verschillende verbanden aan te leggen en eerste hulp te verlenen bij kleine ongevallen. U volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van verbandmiddelen, voor zover die van belang zijn voor de eerste hulp. De cursus Verbandleer en Kleine Ongevallen duurt ca. 6 uren. Om de kwaliteit te waarborgen is er een maximum aantal cursisten per cursus ingesteld.

De locatie

De cursus vindt plaats op de locatie van EVDM EHBO. In overleg kan voor bedrijven, instellingen, scholen en groepen bij voldoende deelnemers, de cursus ook plaatsvinden op uw locatie.

De instructeur

De instructeur is in het bezit van het Oranje Kruis instructeurdiploma Eerste Hulp met de aantekening verbandleer en Kleine Ongevallen. De cursus wordt op een duidelijke en boeiende manier gegeven.

Leerstof voor het certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen

Als lesmateriaal wordt er gebruik gemaakt van het Oranje Kruis Boekje Verbandleer en kleine Ongevallen, (laatste druk) De uitgave omvat de leerstof voor het certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen. Zeer toegankelijk boekje waarin aangegeven wordt hoe eerste hulp te verlenen bij verwondingen en kleine letsels. Verschillende verbanden komen aan bod, zoals dekverband, doekverband, drukverband, etc.

Onderwerpen die behandeld worden:

-Soorten verbanden
-Dekverband
-Doekverband
-Wonddrukverband, stompverband
-Drukverband
-Kleine ongevallen
-Verband- en hulpmiddelen

Certificaat of bijschrijving op het diploma Eerste Hulp

De instructeur toetst gedurende de cursus of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als Eerste Hulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, van het Oranje Kruis wordt de module Verbandleer en Kleine Ongevallen bijgeschreven op uw diploma. Als u (nog) niet in het bezit van bent van dit diploma, kan EVDM EHBO u een certificaat geven.

De kosten

Vanaf € 45,-


Data

Deze cursus word circa 1x per jaar aangeboden. 

Kijk voor de geplande cursussen bij de Agenda. Mocht er nog geen cursus gepland staan dan kunt u zich alvast opgeven via het inschrijfformulier. U krijgt dan bericht zodra er nieuwe data bekend zijn.