EVDM EHBO en BHV
HomeOver EVDM EHBO en BHVOpleidingenInschrijvenAgendaBedrijfsgegevens/ContactAlgemene leveringsvoorwaardenPrivacy wetgeving
LEH
EHBO
Herhaling EHBO
BedrijfsHulpVerlening (BHV)
Herhaling BedrijfsHulpVerlening (BHV)
Eerste Hulp Aan Kinderen
Herhaling Eerste Hulp Aan Kinderen
LEH
Verbandleer en kleine ongevallen
Eerste hulp bij sportongevallen
Reanimatie
AED bediener
Brandje blussen

Tijdens de cursus Levens Reddend Handelen leert wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten bij een ongeval of een acuut ziek persoon.. De cursus Levens Reddend Handelen duurt ca. 3,5 uren. Om de kwaliteit te waarborgen is er een maximum aantal cursisten per cursus ingesteld.

De locatie

De cursus vindt plaats op de locatie van EVDM EHBO. In overleg kan voor bedrijven, instellingen, scholen en groepen bij voldoende deelnemers, de cursus ook plaatsvinden op uw locatie.

De instructeur

De instructeur is in het bezit van het Oranje Kruis instructeurdiploma Eerste Hulp en is een door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerd reanimatie instructeur. De lessen worden op een duidelijke en boeiende manier gegeven.

Leerstof voor het certificaat Levens Reddend Handelen

Als lesmateriaal wordt er gebruik gemaakt van een boekje met de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Onderwerpen die behandeld worden:

-Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
-Vaststellen van een ernstige situatie
-Vaststellen van een stoornis in het bewustzijn
-Stabiele zijligging
-Vaststellen van een stoornis in de ademhaling
-Vaststellen van een stilstand van de bloedsomloop
-Reanimatie
-Stelpen van een ernstige uitwendige bloedingen
-Shock
-Vervoer over korte afstand

Certificaat

De instructeur toetst gedurende de cursus of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als Eerste Hulpverlener op te treden. Als u geschikt wordt bevonden door de instructeur ontvangt u een certificaat Levens Reddend Handelen van EVDM EHBO.

De kosten

Vanaf € 75,-


Data

Deze cursus word circa 4x per jaar aangeboden.

Kijk voor de geplande cursussen bij de Agenda. Mocht er nog geen cursus gepland staan dan kunt u zich alvast opgeven via het inschrijfformulier. U krijgt dan bericht zodra er nieuwe data bekend zijn.